Kripto Reporter

Vroče iz kripto pogorišča
AFERA COFOUND.IT: Kdo je trgoval z notranjimi informacijami?

14. septembra je Cofound.it objavil, da se podjetje zapira. A en dan pred novico o zaprtju je trgovalni volumen CFI žetona poskočil za več kot 400 odstotkov. Do sedaj neznana oseba naj bi kupila 5 odstotkov vseh CFI žetonov v enem dnevu.

Gre za očiten primer trgovanja z notranjimi informacijami. Zelo verjetno gre za osebo, tesno povezano z upravo Cofound.it.

V preteklih dneh smo od anonimnih virov iz podjetja Cofound.it prejeli podatek, da naj bi pred objavo novice o zaprtju to vedelo vsaj sedem ljudi, med njimi so bili zagotovo Jan Isaković, Daniel Zakrisson in Zenel Bategelj. Sredi preteklega tedna naj bi novico izvedel tudi Ervin Uršič.

Anonimni viri iz Cofound.it zatrjujejo, da je večina zaposlenih novico o zaprtju izvedela šele isti dan ob 12. uri.

Cofounditovi nekdanji zaposleni so tudi izrazili dvome v uradno obrazložitev zaprtja podjetja in sumijo, da je v ozadju nekaj več, kot pa sprememba ICO trga.

Zaposleni, ki niso vnaprej vedeli za zaprtje zdaj skupaj z Ervinom Uršičem skušajo ugotoviti, kdo je zlorabil notranje informacije. Ervin je zapisal, da bodo po potrebi vmešali tudi organe pregona.

Preiskavo notranjega trgovanja bomo na Kriptoreporterju budno spremljali in vas obveščali o vseh novih ugotovitvah.

Zdaj želimo predvsem izvedeti kaj se bo zgodilo z vsemi stvarmi na katerih smo delali, kaj se bo zgodilo z nami ki smo dobro opravljali delo in ostali brez zaposlitve. – Opeharjeni delavec Cofound.it, ki je čez noč ostal brez zaposlitve

2 thoughts on “AFERA COFOUND.IT: Kdo je trgoval z notranjimi informacijami?

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.