Kripto Reporter

Vroče iz kripto pogorišča
FURS: Uvedli smo nadzor poslovanja v podjetju OriginTrail

Kot nam je sporočila gospa Zdenka Čebulj iz Finančne Uprave Kranj, so v podjetju ORIGINTRAIL d.o.o. uvedli nadzor DDV obračuna za davčno obdobje januar 2020.

Podjetje ORIGINTRAIL Finančna Uprava naproša, naj predloži knjige in račune za nabavo osnovnih sredstev. Obenem jih naprošajo, naj pojasnijo nesorazmerje med zneski v predloženih obračunih in visokimi prilivi na TRR.

OriginTrail ICO

Spomnimo: Podjetje Origintrail d.o.o. je januarja 2018 organiziralo zbiranje zagonskih sredstev prek ICO. S prodajo TRAC žetonov so zbrali vrtoglavih 22 milijonov ameriških dolarjev. Cena enega TRAC žetona v ICO je bila 0,1 ameriškega dolarja, do danes pa je cena TRAC žetona upadla za kar 88 odstotkov.

Graf prikazuje vrtoglavi padec cene žetona TRAC

Tržna vrednost vseh izdanih TRAC žetonov tako danes znaša zgolj 3,4 milijona ameriških dolarjev.

O podjetju

Podjetje OriginTrail d.o.o. razvija rešitve za oskrbovalne verige na verigah blokov. Ustanovitelji podjetja so Tomaž Levak, Žiga Drev in Branimir Rakić.

V ICO ekipi in kot svetovalci so sodelovali še Tomaž Štolfa, Sava Savić, Nino Pirtovšek, Aleksandar Veljković, Filip Radojković, Žarko Stamenić, Anže Voje, Maja Voje, Ana Bevc in drugi.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.