Kripto Reporter

Vroče iz kripto pogorišča
ICONOMI ukinja svoj žeton, investitorji se počutijo ogoljufane

Direktor podjetja ICONOMI, Tim M. Žagar, je 27. septembra na blogu objavil novico, da se v podjetju obetajo temeljite spremembe. Tehnični vidik korporativnih sprememb so bolj podrobno opisali tudi v tej objavi.

Glavna sprememba je, da ICONOMI ukinja ICN žeton. Investitorji bodo tako dobili dve možnosti:

  1.  Menjavo ICN žetonov v eICN žetone, ki bodo predstavljali tokenizirane delnice novoustanovljene delniške družbe v davčni oazi Liechtenstein – ICONOMI AG.
  2. Menjavo ICN žetonov v kriptovaluto Ethereum (ETH), po vnaprej določenem tečaju 0.0019 ETH/ICN.

Proces menjave naj bi se začel 1. novembra 2018.

ICONOMI je novico objavil le nekaj dni po spornem zaprtju svojega spin-offa Cofound.it, kjer naj bi se povrh drugih nepravilnosti dogajalo še trgovanje z notranjimi informacijami.

A tudi ICONOMIjevo korporativno prestrukturiranje pri vlagateljiv vzbuja sume o nepravilnostih. Na spletni strani Reddit so se pojavili pozivi k skupniskim tožbam, saj naj bi ameriške in kanadske vlagatelje dobesedno opeharili.

Brez prijave pri ameriški agenciji za trg z vrednostnimi papirji, SEC, so namreč prodajali žetone američanom, kar naj bi bilo že samo po sebi od začetka zelo sporno in nezakonito, sedaj pa vlagateljem ne bodo zmožni izdati lastniških vrednostnih papirjev, saj s prestrukturiranjem izdajajo prave finančne inštrumente (eICN), ne pa zgolj žetonov. Ameriški in kanadski investitorji bodo prisiljeni zamenjati ICN žetone v ETH, nekateri tudi z izgubo, saj njihovim državljanom ICONOMIjev proces verifikacije uporabnika ne omogoče dovoljšne stopnje verifikacije, stopnje 2.

Bil sem potrpežljiv, Jani. Več kot leto in pol. Zdaj pa sem prisiljen likvidirati z 20 odstotno izgubo, ker ne pustite ameriškim državljanom verifikacije na stopnjo 2. – reedlucky2

Prav tako bodo prisiljeni v menjavo tudi vsi anonimni lastniki žetonov, ki ne želijo posredovati svojih osebnih podatkov ICONOMIju in opraviti verifikacijo uporabnika.

Točno tako… Govorili so: zaupajte nam, zaupajte nam, imamo načrt za ICN, da bo to utility žeton, brez skrbi in tako leto in pol. In zdaj so povsem spremenili smer, pravijo da ne gre za utility ampak za security žeton in da si ga lahko lastijo zgolj osebe s stopnjo verifikacije 2. Če ste iz ZDA ali Kanade to na žalost ne bo šlo, ampak BREZ SKRBI, imate odlično priložnost za menjavo po NIZKI NIZKI ceni 0,0019 ETH za ICN. A ne zveni to super?? Dobesedno nam kažejo sredinca in se smejijo, med tem ko so že zaslužili milijone in še več bodo zaslužili s temi posranimi zavajujočimi taktikami. – electrofish2017

Novo ustanovljeno delniško družbo ICONOMI AG bodo tako napolnili s kapitalom pridobljenim na Cofoundit in Iconomi ICO in stvarnim vložkom do te mere, da bodo lastniki obdržali kontrolo nad podjetjem. ICO podpornike tako upravičeno skrbi, da jih kot manjšinski delničarji ne bodo mogli preglasovati.

ICONOMI pa se je tako kot Cofound.it na vprašanja investitorjev o usodi njihovih vložkov, odzval s cenzuro. Izbrisali naj bi tudi Telegram kanal.

3 thoughts on “ICONOMI ukinja svoj žeton, investitorji se počutijo ogoljufane

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.