Kripto Reporter

Vroče iz kripto pogorišča
Kako je propadel slovenski ICO Notary Platform

Notary Platform je želel rešiti problem zaupanja pri sklepanju pogodb, tako da naj bi uporabili blockchain tehnologijo, pametne pogodbe, nevronske mreže, umetno inteligenco, proof-of-stake, ni da ni. Torej, na blockchain naj bi preselili notarske storitve. Kot ustanovitelja projekta sta se predstavila Sašo Verčko in Iztok Peruš. Med svetovalci pa je naveden tudi bivši minister in bivši član stranke SDS, Žiga Turk.

Med 10. oktobrom 2017 in 10. novembrom 2017 so nameravali zbrati vsaj 0.132 milijona in največ 13.2 milijona ameriških dolarjev.

A se je zalomilo.

17. oktobra so ICO zaradi neuspeha prekinili in zatrdili, da bodo ICO ponovili, ko bodo imeli delujoč produkt. 3. decembra pa so sporočili, da so že junija 2017 zaradi ranljivosti nespametne pogodbe izgubili 64 etrov iz predprodaje ter da bodo zaradi kraje in neuspešnega ICOja projekt dokončno zaprli. Od 315.5 Etrov zbranih v predprodaji so jih 251.5 porabili za stroške izvedbe ICOja, ostalo so jim ukradli hekerji. Poleg nekaj investitorjev so oškodovani tudi sodelujoči v t.i. bounty-ju, ki so ostali brez plačila.

notary investitorje obvestil da se projekt dokončno zapira
Obvestilo o zaptrju Notary Platforme na forumu Bitcointalk

Jezni podporniki so se odzvali takole:

“Thanks for wasting our time promoting your shitty project”

“You are ordinary scammers. And it was seen long ago. I’m sorry for the people who lost money in this project. Some people lost time. It is more expensive than money. I wish every scammer to lose time for all who believed in this project.”

Več o sagi Notary Platforme lahko preberete na Bitcointalku.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.