Kripto Reporter

Vroče iz kripto pogorišča
NEDOPUSTNO: Vladni Noordung Hub organiziral blockchain tekmovanje, nagrad pa ni izplačal!

Kot poroča Mladina, je vlada oziroma vladni Noordung Hub med 22. in 24. januarjem soorganiziral hackaton FutureHack, z nagradnim skladom v skupni višini 500.000 ameriških dolarjev.

Na podelitvi nagrad v Davosu 24. januarja je bil prisoten celo predsednik vlade, Miro Cerar.

Ko je prišel čas za nakazilo nagrad, pa se je zataknilo!

A vlada se izgovarja, da je pobudnik in organizator projekta organizacija Future of Humanity, kateremu je očitno Tadej Slapnik, zadolžen za področje spodbujanja razvoja blockchain tehnologije v kabinetu predsednika vlade RS, slepo zaupal.

Vlada pravi, da jih je preslepila Melinda Woolf, predstavnica organizacije Future of Humanity, za katero na spletu hitro najdemo, da je udeležena v druge sporne posle in prevare.

“Za nastalo situacijo je tako odgovoren organizator, zato predlagamo, da se s svojimi vprašanji obrnete nanje oz. na gospo Melindo Woolf, predstavnico Future of Humanity.” (uradni izgovor Vlade RS)

Nena Dokuzov (Noordung Hub) pojasnjuje, da finančne nagrade niso bile glavni motiv sodelovanja na hackatonu, temveč povečanje slovenskih startup blockchain podjetij na nacionalni in mednarodni ravni. Slednja o tem, zakaj finančne nagrade še niso bile podeljene, ne ve nič.

Sodelujoči tekmovalci so potožili tudi, da že med potekom projekta organizacija ni bila profesionalna.

“Pravila so se v resnici spreminjala med potekom hackatona.”

“Obsojamo pozicijo Vlade, da s tem nima nič. Mnogi med nami smo se prijavili ravno zato, ker nam je z logotipom oglaševano partnerstvo Vlade RS dalo občutek, da gre za legitimen dogodek.” (opeharjeni tekmovalci)

Strošek, ki je zaradi hackatona nastal ekipam, bi se lahko ocenilo na 50.000 evrov (5 programerjev krat 7 ekip krat 48 ur krat 30 evrov), med oškodovanimi ekipami pa so Danes je nov dan (Humans vote), Greenport yourself, Slovenia SD12, Iryo, CHERR.IO, ZeroPass in pro-bit (Symbiaid).

Ali bosta Tadej Slapnik in Nena Dokuzov odstopila?

1 thought on “NEDOPUSTNO: Vladni Noordung Hub organiziral blockchain tekmovanje, nagrad pa ni izplačal!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.