Kripto Reporter

Vroče iz kripto pogorišča
NEDOPUSTNO: Xaurum ukinja Gammo, prestižne vile bodo zadržali zase

O Xaurum Gammi smo že poročali, ko so na gradbišču iz neznanih razlogov prekinili prenos v živo. Nedavno pa je Xaurum na Bitcointalku objavil, da bodo projekt luksuznih vil na otoku Krk ukinili.

Kot pojasnjujejo, bodo projekt ukinili, ker se niso držali zastavljenih ciljev financiranja in izvedbenih rokov, čeprav so vile že v tretji gradbeni fazi. Investitorjem bodo začetne kriptovložke vrnili v razmerju 1:1, v evrih. Denar za vračilo vložkov bodo pridobili tako, da bodo prodali eno od luksuznih vil.

Od začetka projekta so kriptovalute pridobile na vrednosti,  investitorji pa bodo vrnjena sredstva dobili po ICO valuaciji v evrih. Xaurum bo torej razliko iz naslova rasti vrednosti kriptoinvesticij obdržal zase, investitorji pa se lahko obrišejo pod nosom.

Tudi če odmislimo rast vrednosti kriptovalut, se sprašujemo, ali je Xaurum potemtakem pridobil kredit brez obresti, dobičke, ki bi morali pripadasti investitorjem, pa bodo tako raje obdržali zase?

Pojasnilo xauruma na bitcointalku
Sporno pojasnilo Xauruma na Bitcointalku.

Z dobički, ki si jih je na sporen način prisvojil Xaurum, pa bodo verjetno sedaj financirali kakšen nov luksuzni avtomobil.

2 thoughts on “NEDOPUSTNO: Xaurum ukinja Gammo, prestižne vile bodo zadržali zase

  1. Saj ni bil nikoli cilj deliti profit z drugimi. Je pa fino ce ti vikend placajo naivnezi. Vecina vlaga majhna sredstva zato se tudi razen na verbalni ne morejo branit proti takim nategom. To ti ticki vedo.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.