Kripto Reporter

Vroče iz kripto pogorišča
Odprtje kripto krožišča v Kranju zasenčilo drugi tir

Danes so v Kranju odkrili prvo tako imenovano blockchain obeležje na svetu, in sicer v lani urejenem krožišču v bližini kranjskega sodišča. Kot poudarjajo, gre za poklon uporabnim perspektivam novih tehnologij.

Prvo obeležje tehnologiji veriženja podatkovnih blokov, ki velja za tehnološki mejnik in osrednjo inovacijo zadnjega desetletja, je v krožišče na Cesti Staneta Žagarja postavila Mestna občina Kranj ob finančni podpori kranjskih podjetij 3fs in Bitstamp. Obeležje sestavljata tri tone težak sedemmetrski kovinski obod in znak za bitcoin, ki je po zamislih Selmana Čorovića nastal v delavnici Aleksandra Frančeškina.

Kot so sporočili z Mestne občine Kranj, vpetje obeležja na povezovalno krožišče med Cesto Staneta Žagarja, Gregorčičevo in Zoisovo ulico simbolizira decentraliziranost povezovanja, ki ne ponazarja zgolj dostopa do ene točke, marveč ponuja prehod do izhodišč, ki posamezniku nudijo več poti. Obeležje je vzpostavljeno kot povezovalna točka kranjskega urbanega ekosistema, kar simbolizira omreženost in povezljivost.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.