Kripto Reporter

Vroče iz kripto pogorišča
Opeharjeni vlagatelj s 4,9 milijonsko tožbo zoper slovenski kripto podjetji

Kanadski kripto vlagatelj, Salim Satir, je zaradi domnevne izgube v višini 4,9 milijona ameriških dolarjev na višjem sodišču v Londonu vložil tožbo zoper slovenski kripto menjalnici Bitstamp in GateHub.

Tožnik trdi, da so izgube nastale zaradi zavajajočih izjav na spletnem mestu Gatehub. Tam naj bi nenatančno predstavili trgovanje na Ripple omrežju s kriptovalutama Bitcoin (BTC) in Ripple (XRP). Poleg tega pa naj bi bil prikrajšan tudi za 872 enot kriptovalute Bitcoin Cash, do katerih naj bi bil upravičen zaradi razcepitve kriptovalute Bitcoin avgusta 2017.

Medtem ko je Satir verjel, da kupuje BTC za XRP, je namesto tega prejel bitcoin zadolžnice “Bitcoin IOU”, ki jih je izdala borza Bitstamp.

Zaradi zavajajajočih informacij na spletnih straneh podjetja GateHub naj bi Satir utrpel 2,5 milijonov dolarjev izgube. 2,4 milijonov dolarjev izgube pa naj bi utrpel zaradi 872 BCH, do katerih naj bi bil upravičen, a jih nikoli ni prejel.

Satir je GateHub obtožil, da so 872 kovancev BCH zadržali za lastno korist.

Satir trdi tudi, da zaradi prikrite tehnične napake decembra 2017 in januarja 2018 ni uspel prenesti 872 BTC s svojega GateHub računa.

Podjetji Bitstamp in GateHub tožbe zaenkrat še nista komentirali.

2 thoughts on “Opeharjeni vlagatelj s 4,9 milijonsko tožbo zoper slovenski kripto podjetji

  1. Zanima me zakaj noben ne omenja kriptoprojekta Quantum, kjer je Merlak na ICO-tu pobral slabih 5mio EUR v bitcoinih. Projekt se seveda ni izpeljal, Merlak pa je zase obdržal vse BCH katere je dobil avgusta 2017 na forku – da o BTC-jih katere je prejel za razvoj projekta ne govorim. Potem, ko je ugasnil projekt Quantum je pa na novo organiziral projekt Tokens.net (DTR) kjer je pobiral nova sredstva (15mio USD) in od umetno naprintanih DTR-jev kateri so za “ekipo”, “future partners”, “marketing” itd je on raje menjal propadle Quantum žetone za novo nastale DTR žetone. Nisem sigurna, da je to ravno pošteno z njegove strani…

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.