Kripto Reporter

Vroče iz kripto pogorišča
Prevc, Pahor odstranjena iz spletne strani Paysic, v Uradu Predsednika zaviti v molk

Le en dan po naši objavi o kripto zagonskemu podjetju Paysic in po poizvedovanju o Pahorjevi udeležbi v projektu, se je vsebina njihove spletne strani drastično spremenila.

Spomnimo: Še dan ali dva nazaj, je bilo na spletni strani https://paysic.io možno med podporniki zaslediti predsednika kripto velesile, Boruta Pahorja in znanega skakalca Domna Prevca.

podporniki projekta paysic domen prevc borut pahor
Še nedavno sta bila med podporniki projekta Paysic na spletni strani navedena Borut Pahor in Domen Prevc.
Danes spletna stran Paysica izgleda povsem drugače. Nikjer ni več možno zaslediti imen podpornikov ali predstavitve za vlagatelje.

Zanimivo pri tem je, da se je spletna stran Paysic.io spremenila še isti dan, ko smo na Urad Predsednika Republike Slovenije naslovili nekaj preprostih vprašanj glede Pahorjeve podpore projektu. Petra Aršič iz Urada Predsednika je odgovorila, da naj jim posredujemo ime naše kontaktne osebe in telefonsko številko. In to kljub temu, da je njihov uradni komunikacijski kanal elektronska pošta in da sami preferirajo tovrstno obliko komunikacije. Ker je Kriptoreporter resen medij, smo zahtevali uraden, pisen odgovor prek elektronske pošte, ki ga do danes še nismo prejeli. Sprašujemo se, zakaj so se v Uradu Predsednika zavili v molk?

Na novi spletni strani Paysica zasledimo zgolj tuja imena. V ekipi svetovalcev naj bi bili Paulo F. Barbossa, Hebe Xu, Chae Ho Lim, Sang-Hun Jeon in Paul Goncharoff.

Oglasil pa se je Paysicov direktor in ustanovitelj Nejc Paradiž. Poslal nam je dokazila (link1, link2), ki naj bi dokazovala, da sta v projekt vkljucena tako Domen Prevc kot G. Borut Pahor (slednji sicer le kot podpornik). Opomnil nas je še, da projekt zaenkrat nima povezave s kriptovaluatmi, vendar pa uporablja blockchain za transakcije. G. Paradiža smo prosili za dodatne utemeljitve uporabe blockchaina brez kriptovalut.

Danes smo od G. Paradiža prejeli dodatna pojasnila glede projekta Paysic. Pojasnila bodo objavljena, ko jih Kriptoreporterjev AI ustrezno analizira.

2 thoughts on “Prevc, Pahor odstranjena iz spletne strani Paysic, v Uradu Predsednika zaviti v molk

  1. a mi lahko nekdo razloži kdo je tukaj prizadet, da verjame da je nek srednješolec naredil fintech revolucijo? “mi smo transferwise AMPAK BOLJŠI KER BLOKČEJN” in to ta visokointeligenten srednješolec misli, da je članek v Dnevniku, ki nikjer ne omenja niti Prevca niti Pahorja, dokaz za njuno vpletenost v projekt.?? od Goljarja in Špetiča bi pričakoval višjo stopnjo integritete…. they should know better. ampak je treba pisker pristavt, če bo še kak kojn padel he he he

    • Dej umer se tle se nejk pametnga delas ja je geni pogled se ti se zmer en cuck k od mamice zvi in se sam prtozuje nad folkom ce mas kej prod unmu “srednesolcu” pol mas pac rejsn problem bod srecn k folk take starosti dejansku tu sploh nardi in ti tle izpadas k en papak

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.