Kripto Reporter

Vroče iz kripto pogorišča
RAZKRIVAMO: Bitstamp prodan za 350 milijonov

Svetovni mediji danes poročajo, da je slovenski Bitstamp prodan južnokorejskemu podjetju Nexon. V uradnem sporočilu za javnost podjetje razkriva, da gre za “cash deal”, kar pomeni plačilo kupcev v gotovini in ne za menjavo delnic, tako imenovan equity swap.

Znesek, ki so ga prodajalci prejeli ostaja skrivnost, saj Bitstamp v uradni izjavi ne podaja te informacije. Na našo srečo je podjetje imelo kar nekaj malih delničarjev, ki so delnice prejeli v obliki nagrad ali manjših investicij v začetnih fazah podjetja. Od enega manjših delničarjev smo uspeli izvedeti podatek o denarju, ki ga je prejel in na podlagi tega izračunati vrednost celotnega posla.

Po naših informacijah je bilo podjetje prodano za 350.000.000 EUR. Ustanovitelja Damian Merlak in Nejc Kodrič sta prodala 32% in 20,67% delež, kar pomeni da sta prejela:

Damian Merlak: 112.000.000 EUR

Nejc Kodrič: 72.340.000 EUR

 

2 thoughts on “RAZKRIVAMO: Bitstamp prodan za 350 milijonov

  1. Zavidam obema. Ampak to je izjemen uspeh. Bila sta na pravem mestu, ob pravem času. Čestitke za vse! Sedaj pa upajmo, da se bo nekaj tega denarja prelilo v nove zanimive start-upe in nove podjetniške ideje.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.