Kripto Reporter

Vroče iz kripto pogorišča
RAZKRIVAMO: Cofound.it je propadel

Konec avgusta smo v poštni predal Kriptoreporterja prejeli namig, da naj bi Cofound.it razpadal. Po besedah anonimnega žvižgača je avgusta precejšno število zaposlenih prejelo odpovedi delovnega razmerja, imeli pa so tudi sestanek, kjer je potekala zelo burna debata o usodi podjetja.

Cofound.it naj bi se tedaj tudi odselil iz prostorov na Tivolski, kjer imajo danes zgolj še poštni nabiralnik.

Vse skupaj naj bi se začelo že pred meseci, ko naj bi Jan Isaković, eden od vodilnih, iz podjetja pobral vse dobre razvijalce, ustanovil novo podjetje in odšel na svoje.

Vzrok za vse skupaj naj bi bil pomanjkanje denarja, trenutno stanje v kripto in precej razkoššnega žživljenja v podjetju. – Anonimni žvižgač

V sredini meseca junija se je Cofound.it razdelil na tri podjetja – Cofound.it, Cofab in D2 Capital, kar se ujema z navedbami žvižgača o razpadu podjetja in kadrovskih premikih.

Daniel Zakrisson, eden od ustanoviteljev Cofound.it pa je včeraj dodobra pretresel slovensko kripto sfero z objavo, da se podjetje dokončno zapira. Zapisali so, da bodo ustavili trgovanje CFI žetona in še po neznanem tečaju vrnili preostala sredstva.

Nad postopkom likvidacije in dokončnim zaprtjem podjetja Cofound.it bo bdel izkušeni Ervin Uršič, nekdaj vodja operacij v podjetju ICONOMI. Ervin je na Cofound.it blogu med drugim zapisal, da je bil obveščen o nenavadnih trgovalnih vzorcih žetona CFI v zadnjih dneh, kar bi lahko pomenilo, da so zaposleni pred objavo o zaprtju trgovali na podlagi notranjih informacij. Ervin te navedbe jemlje zelo resno, po potrebi bo sprožil kazenski pregon.

cofound.it insider trading criminal investigation
Sumljivi trgovalni vzorci CFI žetona pred objavo novice o zaprtju podjetja. Ali so zaposleni trgovali na podlagi notranjih informacij?

 

cofound.it umaknil imena zaposlenih
Na spletni strani Cofound.it so hitro umaknili imena zaposlenih.

 

cofoundit team archive
K sreči v uredništvu Kriptoreporter hranimo podatke o zaposlenih v Cofound.it. Najvidnejši člani ekipe Cofound.it so: Jan Isaković (ustanovitelj), Daniel Zakrisson (ustanovitelj), Alja Isaković, Marina Markežič, Erika Pogorelc, Zenel Bataglej, Mitja Pirc in David Prais.

Spomnimo: Zasluge za nastanek Cofound.it in uspešen ICO lahko pripišemo ustanoviteljem podjetja ICONOMI, ki so prek ustanovitve Cofound.it del sredstev skanalizirali v svoje žepe, nato so se od podjetja Cofound.it distancirali. Tim Mitja Žagar, ustanovitelj in takratni direktor ICONOMI je bil svetovalec Cofound.it.

Razočarani ICO investitorji so Coufound.it CFI žetone kupovali po ceni 12 centov ameriškega dolarja, danes pa jih na prostem trgu lahko prodajo po ceni 2,7 centa, kar pomeni več kot 75 odstotno izgubo za vlagatelje.

3 thoughts on “RAZKRIVAMO: Cofound.it je propadel

  1. Cofound.it me vedno spomni na tisto trgovino iz komedije Dictator. Nimamo ideje, nimamo znanja, nevemo kaj sploh delamo… ampak smo domačim živalim, LGBT, feministkam in na splošno vsem kar je “in” prijazno podjetje.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.