Kripto Reporter

Vroče iz kripto pogorišča
RAZKRIVAMO: Politiki, prekupčevalci mamil in kriptopodjetniki združeni v 20 milijonskem orožarskem poslu

V Sloveniji se pripravlja nov ICOArmchain. Armchain na kriptotrgu zbira 20 milijonov ameriških dolarjev, podjetje pa bo z zbranimi sredstvi razvilo rešitev za problem nelegalnega lastništva orožja preko sledenja na blockchainu in posledično s tem zmanjšalo črni trg z orožjem.

Sliši se dobro, a v oči bode Armchainova ekipa in njihovi svetovalci. Najbolj nas preseneti Zmago Jelinčič, ki je v whitepaperju naveden kot ambasador projekta. Spomnimo, Jelinčiča politična stroka obsoja pretirano nestrpne politike do migrantov in ostalih manjšin, ter izrazitega populizma.

Ustanovitelji projekta prihajajo iz družine Molek, ki s podjetjem že od začetka 90. let posluje s slovensko vojsko. Vodstveno ekipo torej sestavljajo Marjan Molek, Klemen Molek, Artem Kott in Alexander Chikin. Za tehnično ekipo skrbijo Gregor Gololičič, Nejc Bukovec in Jan Lavtar. Ostali člani zasedbe so poleg Jelinčiča še: Andrej BastarMark GoldmannOlga RomanovaŽarko Žakelj in Biljana Lukič.

Poleg povezave z Jelinčičem pa smo na Facebooku izbrskali, da na projektu sodeluje tudi Mladen Babić, ki naj bi bil po neuradnih informacijah v neznanem obsegu vpleten v sam projekt.

mladen babic armchain facebook objava
Mladen Babič v objavi na Facebooku označil ekipo Armchaina

Kdo je Mladen Babić? Nekdaj direktor CreditBita (spomnimo: CreditBit sodeluje z Charlijem Shremom, obtoženim pranja denarja), pred tem pa se je ukvarjal s prekupčevanjem mamil, zaradi česar je tudi nekaj časa preživel za rešetkami.

Podjetje, ki stoji za ICO, Armchain Development INC, pa je registrirano v davčni oazi – na Britanskih Deviških Otokih, čeprav podjetje posluje v Sloveniji.

Armchain je registriran v davčni oazi
Armchain ICO je registriran v davčni oazi

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.