Kripto Reporter

Vroče iz kripto pogorišča
RAZKRIVAMO: Slovenske menjalnice kriptovalut, ki so klavrno propadle

Slovenski mediji radi govorijo o zgodbah o uspehu, kot je zgodba o kranjskem Bitstampu, ki je ena največjih kripto borz na svetu.

A poglejmo tri propadle slovenske poizkuse kripto borz in kaj se je z njimi zgodilo.

LoyalBit

LoyalBit je nastal leta 2013 in obratoval na spletnem naslovu loyalbit.com pod okriljem podjetja LOYALBIT LTD, ustanoveljenega 28. januarja 2014 v Veliki Britaniji. Ustanovitelji podjetja so Jure Halik, Uroš Falatov, Anže Šoba, Petar Rajković in Teo Antonac iz Kopra. Podjetje glede na uradni register še danes vodi Jure Halik, a menjalnica je kot izgleda zamrla leta 2016, saj od takrat naprej o njej na spletu ni več sledi.

Takole je izgledal LoyalBit
Takole je izgledal LoyalBit

TitanBit

TitanBit je nastal leta 2014 in obratoval na spletnem naslovu titanbit.net pod okriljem podjetja TITANBIT LTD, ustanoveljenega 24. februarja 2014 v Veliki Britaniji. Ustanovitelja danes propadlega podjetja sta Darko Ugrin in Matjaž Blažina, ravno tako iz Kopra. Darko Ugrin je na forumu Bitcointalk leta 2014 sporočil, da so menjalnico prodali novim lastnikom in ugasnili 1. aprila 2014.

Takole je izgledala spletna stran TitanBit-a
Takole je izgledala spletna stran TitanBit-a

Darko Ugrin na svojem Twitter profilu sicer oglašuje novo borzo, SPARTAEX, ki pa ob času pisanja članka ni bila dosegljiva.

BloomBit in PrimeCX

BloomBit je nastal leta 2015 in obratoval na spletnem naslovu bloombit.net pod okriljem podjetja BLOOMBIT LIMITED, ustanoveljenega 14. decembra 2015 v Veliki Britaniji. Ustanovitelja danes propadlega podjetja sta Leon Zorger in Nik Hlebanja. Kot je razvidno iz foruma Bitcointalk, so menjalnico konec leta 2016 ugasnili.

Takole je izgledala borza BloomBit
Takole je izgledala borza BloomBit

Leon Zorger in Nik Hlebanja sodeč po zapisih na internetu že leta 2014 načrtovala in na konferenci predstavila spletno borzo PrimeCX, ki pa ni nikoli zaživela.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.