Kripto Reporter

Vroče iz kripto pogorišča
Xaurum davkariji dolguje več kot pol milijona, Poljašević pod drobnogledom

Zlati časi Xauruma so mimo. Kot poroča portal siol.net so bančni računi Zavoda Auresco blokirani zaradi davčnega dolga, ki presega astronomskih pol milijona evrov. Spomnimo: Zavod Auresco deluje kot krinka za nečedne posle kripto sheme Xaurum.

Polno ime Zavoda Auresco se glasi AURESCO, zavod za naložbeno dejavnost z uporabo internetne in kripto tehnologije, Bled. Interesantno je, da je zavod registriran zgolj za opravljanje dejavnosti obratovanja spletnih portalov.

Ustanovitelji Zavoda Auresco so poleg direktorja Zdravka Poljaševića še Gašper Kenda, Igor Cej ter Matija Potočnik Pribošič.

“Trenutno bijemo boj z davkarijo. Ne vemo, ali bomo zmagali”

Zdravko Poljašević, Junij 2019, Kranjska Gora

Cena kripovalute XAUR je kljub pozitivnim trendom na kripto trgih od začetka leta padla že za 23 odstotkov.

Xaurum pa ni edina fronta, kjer Poljašević neuspešno bije boj z davčno upravo. Poljašević je namreč direktor podjetja Kreativni Najemi, ki ponuja uvoz in kreativen “najem” vozil iz tujine pod znamko Autobroker. Ker gre pri tovrstnem “najemu” vozil, registriranih v tujini, velikokrat zgolj za izogib plačila DMV, DDV, skrivanje premoženja, pranje denarja in druge davčne malverzacije, so na FURSu napovedali inšpekcije.

5 thoughts on “Xaurum davkariji dolguje več kot pol milijona, Poljašević pod drobnogledom

 1. ajjj odejo sada KEH tablice, ki jih našemu rođaku Đebeliju i njegovim pajdašem Mateju, Vasji et kompani rihta kolega Blaž iz Minhna 🙂
  FURS, pejte malo pogledat še roljota, no.

 2. V kolikor ni xauruma tudi kriptoreporter nima o cem pisati.
  Isti moment ko xaurum ni objavlal nicesar niste imeli nicesar pisati.
  Edini izvor je facebook in instagram.
  Nemoc je vedno v nemocnih ljudjeh😂😂😂😂

 3. Ali lahko Kriptoreporter malo pobrska za nategunom Romanom Puhkom? Je poniknil, čim so se pri Xaurumu pričele težave… Tukajle članek iz Dela, julij 2017:
  https://www.delo.si/nedelo/bitcoin-evforicne-stave-na-obljube-ki-ustvarjajo-nove-milijonarje.html
  “Že omenjeni Xaurum pa naj bi v nasprotju z vsemi drugimi skrbel za to, da kupna moč njegovih lastnikov raste, ne pa pada, kakor se to dogaja pri današnjih papirnatih valutah, pravi Roman Puhek iz fundacije Xaurum.

  »Ta cilj je mogoče doseči samo z zlatom, saj v vsej zgodovini ohranja kupno moč, česar dolgoročno ne zmore nobena valuta na bančnem računu. Toda če hočemo, da se kup­na moč tudi povečuje, moramo sistem zasnovati tako, da se bo količina zlata za vsakim xaurumom stabilno, a nenehno povečevala,« pravi Puhek, ki opozarja, da se prav po povečevanju zlata ta kovanec razlikuje od podobnih, kot je na primer kuvajtski onegram, ki tako ostajajo le na ravni trgovcev z zlatom.”

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.