Kripto Reporter

Vroče iz kripto pogorišča
Xaurum grozi s tožbo

Kriptoreporter je danes prek navadne in prek elektronske pošte prejel dva poziva s strani Gašperja Kende, direktorja Xauruma in Jakoba Kapusa, vodje blagovne znamke. Podpisana sta pod Zavod Auresco, ki je ena od entitet v Xaurumovi podjetniški verigi.

Poziva zahtevata popravek vsebine, nanašata pa se na članek “GOVORI SE: Xaurum je v preiskavi, XAUR na dvoletnem dnu” in članek “NEDOPUSTNO: Xaurum ukinja Gammo, prestižne vile bodo zadržali zase“.

Oba popravka smo zavrnili, saj se prvi popravek nanaša na izjave podjetja BitIns, drugi popravek pa je nesorazmerno daljši od originalne objave, zato ga po ZMED, na katerega se Xaurum sklicuje, upravičeno zavračamo.

Xaurum trdi, da je zaradi naših objav utrpel poslovno škodo in v izjavi za javnost grozi s tožbo zoper našega odgovornega urednika, Jana Novaka. V Kriptoreporterju pa smo mnenja, da je Xaurum tisti, ki škodi naivnim slovenskim investitorjem, ki bodo tako ali drugače prek Xauruma izgubili svoje prihranke.

Med tem cena XAUR nadaljuje s strmim padcem. Spomnimo, cena XAUR je v obdobju enega leta padla za 75 odstotkov, iz 0,181 ameriškega dolarja na pičlih 0,0455 ameriškega dolarja.

xaurum price movement graf cene xaur
Graf prikazuje strmi padec cene XAUR.

3 thoughts on “Xaurum grozi s tožbo

  1. Xaurum je navaden nateg – to vejo vsi, ki imajo kanček pameti. Padajo “počasi” saj kupci xauruma tako ne vejo, kako kje zakaj in kdaj lahko zadevo prodajo.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.